ENTES Koruma & Kontrol ürün grubu; Motor Faz Koruma Röleleri, Faz Sırası Koruma Röleleri, Akım Koruma Röleleri, Gerilim Koruma Röleler, Zaman Röleleri , Çok Fonksiyonlu Zaman Röleleri, Astronomik Zaman Röleleri, Sıvı Seviye Kontrol Röleleri, Fotosel Röleleri, Aşırı Akım Sekonder Koruma Röleleri, Termistör Rölesi, Güç Kaynakları ve Kumanda-İzolasyon Trafolarından oluşan geniş ürün yelpazesi ile sistemlerin güvenli çalışabilmesi ve tüm kontrol ihtiyaçlarına yönelik çözümler sunulması amacıyla kullanılmaktadır.

Koruma & Kontrol katalogunu incelemek için tıklayın.

Koruma & Kontrol Ürün Grubu broşürünü incelemek için tıklayın.

Koruma & Kontrol Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

24 Saat Boyunca Belirli Aralıklar ile Aç Kapa Yaptırabilmek için Zaman Rölesinin Hangi Fonksiyona Sahip Olması Gerekir?
Bu işlemi yaptırabilmek için kullanılacak zaman rölesinin flaşör fonksiyonuna sahip olması gerekmektedir. MCB-9 veya MCB-25 zaman röleleri bu fonksiyona sahiptir.
AKC Serisi Akım Koruma Rölelerine X/5 Akım Trafosu Bağlanabilir mi?
AKC serisi akım trafolarının kutu içerisinde CT-25 akım trafoları çıkmaktadır. Ancak bunun dışında AKC-01A ve AKC-01D ürünü için X/5 akım trafosu kullanılabilir. Ancak AKC-03A ve AKC-03D ürün grupları için X/5 akım trafosu uyumu bulunmamaktadır. Bu iki ürün CT-25 akım trafosu ile birlikte kullanılması gerekmektedir.
Astronomik Ve Dijital Zaman Saatlerinde Program Yapıldıktan Sonra Programın Gözükmemesi ile Neden Karşılaşılabilir?
DTR serisi astronomik zaman röleleri ve MCB-5X serisi dijital zaman rölelerinde istenilen programlama yapıldıktan sonra, ekranda "program uygun" yazısı çıkar ve 'EVET' seçilir. Fakat bu işlem son adım değildir. Bu adımdan sonra 'ESC' tuşu ile kademeli olarak menülerde geri çıkılır ve 'KAYDET EVET' seçeneği seçilmesi gerekir. Eğer bu son adım yapılmaz ise program yapılmış olur fakat kaydedilmemiş olur.
Astronomik Zaman Saatlerinde Gün Batımı & Gün Doğumu Ekranından Sonraki +0 Sayfası Ne Anlama Gelir?
Astronomik zaman saatlerinde programlama yapılırken Çek Zaman ve Bırak Zaman saatlerini seçtiğimizde sonraki ekranda karşımıza çıkan ekranda ki +0:00:00 süre ekranında ayarlar aşağıdaki gibi yapılır. Örneğin çekme zamanını gün batımı seçtiğimizde +0 yada -0 olarak bizden bir süre sorar, gün batımından +30.... -30....dk & sn bu şekilde 30dk sonra yada 30dk önce kontağını kapatır. Aynı seçenekler gün doğumu bırak zaman menüsünde de geçerlidir. Özetle bu özellik bize menü ve programlama için esneklik sağlar, örneğin gün batımından 30 dakika önce / sonra lambalar yansın veya gün doğumunda 30 dakika önce / sonra lambalar sönsün gibi bir program yapma şansı sunar.
Aynı Depoda Birden Fazla SSRC-04 Sıvı Seviye Kontrol Rölesi Kullanılabilir mi?
Ayni depo içerisinde 2 adet SSRC-04P kullanımı uygun değildir. Birbirlerinin çalışmasını olumsuz etkiler.
DG Serisi Zaman Rölelerinin Çalışma Prensibi Nedir?
DG-10/60 düşmede gecikmeli zaman röleleri, otel odalarındaki banyoların havalandırma fanlarının veya kartlı sistem ile çalışan aydınlatmaların çalışma süresinin hesaplanmasında ve elektrik motorlarının frenleme süresinin ayarlanması gibi endüstriyel uygulamalarda kullanılır. İşletme gerilimi uygulandığında röle kontağını çeker. Cihaz şarj olmaya başlar ve şarj olurken cihazın Şarj (Charge) LED’i yanar. Cihaz şarj olduğunda Şarj (Charge) LED’i söner ve hazır olduğunu gösteren Hazır(Ready) LED’i yanar. Cihaz hazır konumundayken cihazın enerjisi kesildiğinde röle ayarlanan toff süresi boyunca daha çekili konumda kalır. Ayarlanan süre sonunda röle kontağını bırakır.
DTR-10 Astronomik Zaman Rölesinde (Eski Seri) Koordinat Ayarı Yapılmalı mıdır?
Eski seri DTR-10 astronomik zaman rölesinde, farklı bir ilin koordinatları kayıtlı olabilir ve bu durumda röle bulunduğunuz lokasyona göre değil kayıtlı olan ilin bilgilerine göre kontak değişimi yapacaktır. Bu nedenle, programlama yapılırken bölgesel ayarlar menüsünden bulunan ilin koordinat bilgileri girilmelidir.
DTR Serisi Astronomik Zaman Rölelerinin Ayarlanan Programa Uygun Olarak Çalışmamasının Nedeni Ne Olabilir?
DTR serisi astronomik zaman rölelerinin ayarlanan zaman aralıklarına uygun olarak çalışabilmesi için cihaz üzerinde bazı ayarların yapılmış olması gerekir. Bulunduğunuz ili seçmeniz ve “Saat Dilimi” ayarını eğer 02:00 ise 03:00 olarak ayarlamanız durumunda DTR serisi astronomik zaman röleleri, gündoğumu ve günbatımı saatleri de dahil olmak tam ayarladığınız zamanlarda çalışacaktır.
DTR Serisi Astronomik Zaman Rölesi Ekranında “Tatil Modu” Yazması ve Kullanılamaması ile Neden Karşılaşılır, Ne Yapılmalıdır?
DTR astronomik zaman rölelerinde, tüm bilgileri hafızasında tutmaya yarayan 1 adet pil bulunmaktadır.Bu pilin belirli bir kullanım ömrü vardır ve bu süre tamamlandığında değiştirilmesi gerekmektedir. Pilin değiştirilmediği ve cihaz beslemesinin kesilmesi gibi durumlarda rölenin yazılımı zarar görebilmekte ve “Tatil Modu” uyarısı ile birlikte donanımın kullanımına engel durum ortaya çıkabilmektedir. Değiştirilebilir pil özelliğine sahip DTR modellerinde, cihaz altındaki kapak açılarak pil değişimi yapılabilmektedir. Bu özelliğe sahip olmayan modeller için ise müşteri hizmetleri departmanımızla iletişime geçilerek cihazın onarımı için teknik servis departmanımıza gönderilmesi gerekmektedir.
DTR Serisi Astronomik Zaman Rölesinde Ayarlanan Programın Belirli Dönemlerde Çalışıp, Çalışmaması Nasıl Ayarlanır?
DTR -20 Serisi astronomik zaman rölelerinde "tatil kilidi" menüsü bulunmaktadır. Tatil Kilidi Menüsü ile ayarlanmış programlar kullanıcı tarafından belirtilmiş zaman aralığında pasif duruma getirilebilir. Tatil için 4 farklı zaman dilimi ayarlanabilir. Ayar şu şekilde yapılır; Kullanıcı tatil başlangıç tarihini (gün.ay (gg:aa) olarak) başlangıç saatini (saat:dakika (SS:dd) olarak) ; bitiş tarihini (gün.ay (gg:aa) olarak) bitiş saatini (saat:dakika (SS:dd) olarak) girip onaylamalıdır. Onay işleminden sonra "TATİL-X DOLU" yazısı çıkacaktır. Dolu olan tatil kilidi ayarı için ".DÜZELT." ve ".SİL." seçimleri vardır. "Düzelt" seçilirse tatil kilidi ayarının mevcut ayarlanmış değerleri görünerek yeniden ayarlanır. "Sil" seçilirse tatil kilidi ayarı tamamen silinir. İzleme menüsüne dönüşte ". KAYDET." sorusu onaylanarak kayıt işlemi gerçekleştirilir.
DTR Serisi Astronomik Zaman Rölesinde Ayar Menüsüne Giriş Şifresi Hatırlanmıyorsa Ne Yapılmalıdır?
ENTES donanımlarına yetkili kişiler dışında ayar değişikliği yapılamaması için isteğe bağlı olarak kullanıcılar tarafından şifre koyulabilmektedir. DTR cihazında bu şifrenin hatırlanamaması durumunda cihazın kullanma talimatında yazan ENTES müşteri hizmetleri ile iletişime geçilmesi gerekmektedir.
DTR Serisi Astronomik Zaman Rölesinde Manuel Kontak Çekimi Nasıl Yapılır?
DTR Serisi Astronomik Zaman Rölesinde kontak çıkışlarını manuel olarak kullanmak için ekranın izleme menüsünde olması gerekir. Aşağı tuşu C1, yukarı tuşu C2 kontağını manuel konuma alıp çıkarmak için kullanılır. Aşağı tuşuna 3 sn basılınca ekranda "manuel" yazısının çıktığı görülür. Eğer kontak çekili durumdayken bu işlem yapılırsa röle kontağını bırakır. Kontak bırakmış konumdayken bir konum değişikliği gerçekleşmez. Aşağı tuşuna tekrar 3 sn basılınca röle kontağını çeker. Çektirme işleminden sonra aşağı tuşuna 3 sn basılınca kontak manuel konumdan çıkar. Cihazın kontağı programın akışına göre çekili yada bırakmış konumda kalır. Aynı durumlar yukarı tuşuyla C2 kontağı içinde geçerlidir. C1 ve C2 kontaklarının ikisi de manuel konumdayken ekrandaki "AUTO" yazısı kaybolur.
DTR Serisi Astronomik Zaman Rölesinden Kontak Çıkışı Alınamamasının Nedeni Ne Olabilir?
DTR serileri içerisinde dahili olarak pil bulunur. Bu pil; güncel tarih, saat ve programların enerji kesintilerinden etkilenmemesi içindir fakat kontak çıkışı alınabilmesi için cihazın enerji beslemesinin olması gerekmektedir. Cihazın enerjilendirilmemiş olması (Besleme bağlantılarının yapılmaması veya bağlantıda sorun olması) veya enerjide bir kesinti oluşması durumunda kontak çıkışı verilemeyecektir.
DTR Serisi Astronomik Zaman Rölesinde Programlama Nasıl Yapılır?
“Set” tuşuna 3 sn. boyunca basılı tutunuz. Ekrana gelen “PROGRAM” simgesine, “set” tuşu yardımıyla giriş yapınız.” P01 BOŞ” ekranı karşınıza gelecektir. “Set” tuşuna 1 kez basıldığında ekrana P01-OUT C1 menüsü gelecektir “Set” tuşuna 1 kez basıldığında C1 kontağının gün doğumu, gün batımı ya da zaman seçenekleri, yukarı aşağı ok tuşları yardımıyla seçilir. İstenilen zaman aralığı, örneğin gün doğumu seçilerek ilerlenir. Karşınıza gelen ekrana, tolerans değer girilmelidir. Örneğin; gün doğumunda 2 saat sonrası olacak ise +2:00:00 saat girilmelidir. “Set” tuşu ile devam edilir. Karışınıza gelen “Hergün” seceneği eğer “evet” olacak ise tüm günler seçilecek demek oluyor, burada hayır denildiğinde haftanın günleri karşınıza gelecektir, hangi günler isteniliyorsa tek tek seçilmelidir. Bir sonraki ekran “P01 BRK” (Bırakma Kontağı) menüsü olacaktır, ok tuşları yardımıyla “gün batımı” seçilerek “set” tuşuna 1 kez basılır. Gelen ekranda istenilirse madde 6'daki tolerans alternatifi uygulanabilir. Son aşamada karşınıza gelen “Onayla” seçeneğini “ok” yardımıyla “Evet” olarak belirleyiniz ve “set” tuşuna basınız. “P01 DOLU” seçeneği karşınıza gelecektir.
DTR Serisi Astronomik Zaman Rölesinde Program Yapılamaması Durumunda Ne Yapılmalıdır?
DTR cihazında program yapmak istenip, menüye girilemediği durumlarda cihazın Teknik Servise gelmesi gerekmektedir. Aşağıdaki adresimize göndermeniz gerekmektedir. Genel Müdürlük Dudullu OSB, 1. Cadde, No:23, 34776 Ümraniye - İstanbul - Türkiye Tel : +90 216 313 0110 Fax: +90 216 365 7171
DTR Serisi Astronomik Zaman Rölesinde Yapılan Programlar Nereden İzlenir?
DTR Serisi Astronomik Zaman Rölesinde "Ayar İzleme" menüsü bulunmaktadır. Burası kullanıcının alt menü ayarlarını 3 sn'lik ekran gösterimleriyle kontrol edeceği menüdür. Programların hangi kontağa yazıldığı, çekme bırakma zaman seçimleri, birleştirme fonksiyonu seçimleri, tatil kilidi ayarları, saat dilimi, yaz/kış saati uygulaması, coğrafi konum ve manuel kullanım modundan çıkış seçiminin hangi parametreye ayarlandığı gösterilir. "Yukarı", "Aşağı" ve "ESC" tuşları ekran görüntüsü gösterim süresinin uzamasını sağlar. "SET" tuşuyla alt menü başlıkları arasında hızlı geçiş sağlanır.
DTR Serisi Astronomik Zaman Rölesinde Yapılan Programlar Sıfırlanıyor ise Ne Yapılmalıdır?
DTR Serisi Astronomik Zaman Rölesinde menülerde yapılan değişiklikler, izleme menüsüne dönerken sorulan "Kaydet" sorusu onaylanmazsa iptal olur. Yapılan program sonunda onay verip programı kaydetmeniz demek işlemin bittiği anlamına gelmemektedir. Ana ekranda (saat ve tarih kısmının göründüğü ) izleme menüsüne dönmeniz gerekmektedir. Program kısmından izleme menüsüne ekranına geçiş sırasında "Yapılan işlemleri kaydetmek istiyor musunuz?" diye bir soru daha gelmektedir. Bu işlemi yapılan değişikliklerin kaydetmek istiyorsanız "Kaydet" basmanız gerekir, aksi takdirde yaptığınız işlemler kaydolmaz. Sonrasında işlemlerinizi tekrarlamanız gerekmektedir. Bu durum "zaman ayarı" menüsü için geçerli değildir. Zaman ayarında yapılan değişiklikler hemen işleme alınır. Program modunda tuşlara 30 sn boyunca basılmazsa izleme menüsüne dönülür. Yapılan değişiklikler varsa kaydolmaz iptal edilir.
DTR Serisi Astronomik Zaman Rölesinde Yapılan Program Sonrası Aydınlatmanın Geç Yanıp Erken Sönmesi Durumunda Ne Yapılmalıdır?
Programlama yapılırken gün doğumu ve gün batımı saatlerine ek süre tanımlanırsa böyle durumlar oluşabilir. Bu ek süreler iptal edildiği zaman sorun çözülecektir.
ENT.PST Serisi Kumanda Trafoları Ne Amaçla Kullanılır?
ENT.PST Serisi kumanda trafoları, 24V AC çıkış gerilimi ile cihazların güvenli çalışmasını sağlar. 230V veya 400V sabit girişli seçeneklerin yanı sıra alternatif giriş gerilimli (-15V & +15V) seçenekleri de bulunmaktadır. Kumanda trafoları 50 C ortam sıcaklığında sürekli çalışmaları için tasarlanmıştır.
FG Serisi Fotosel Röleler Nedir, Ne Amaçla Kullanılır?
FG tipi fotosel röleler, bir ışık sensörüne (göz) bağlı olarak gün ışığını izleme ilkesi ile çalışır. Bahçelerde, caddelerde, sokak & otoyol aydınlatmalarında, dükkan vitrin aydınlatmalarında gündüz – gece prensibine göre aydınlatma sistemlerini devreye alıp, çıkaracak şekilde görev yaparlar. Model türüne bağlı olarak çekme ve bırakma mekanizması 5 ve 45 saniyelik, Lux ayarı ise 1 ve 10 Lux’lük bir aralıkta değişir.
GKRC Serisi Gerilim Koruma Röleleri Faz-Faz ve Faz-Nötr Uygulamalar için Model Seçimi Nasıl Yapılır?
Aşağıda yazılan Gerilim Koruma Röleleri Faz-Nötr uygulamalar için uygun olup, 150-300 V AC besleme gerilimine sahiptir. GKRC-01 GKRC-02 GKRC-02F GKRC-02FA Aşağıda yazılan Gerilim Koruma Röleleri Faz-Faz uygulamalar için uygun olup, 270-510 V AC besleme gerilimine sahiptir. GKRC-03 GKRC-03F
GKRC Serisi Gerilim Koruma Röleleri Monofaze Uygulamalarda Kullanılabilir mi?
GKRC-02 ve GKRC-20F serisi cihazlar trifaze koruma yapan gerilim koruma röleleridir. Faz sırası koruması özelliğine de sahip olduğu için monofaze olarak kullanıma uygun değildir. Monofaze kullanım için GKRC-M2 veya MCC-1D modelleri tercih edilir.
MCB-9 Zaman Rölesinde Zaman Ayarı Nasıl Yapılır?
Zaman rölesine enerji geldiği zaman belli bir süre sonra kontak vermesi için; Tırnakların konumu yukardan aşağı; 1 SAĞ (ON) 2 SAĞ (ON) 3 SOL (OFF) 4 SOL (OFF) 5 SAĞ (ON) 6 SOL (OFF) 7 SOL (OFF) 8 SAĞ (ON) Alttaki ayar düğmesini (toff) 1-10dk arasında ayarlamak gerekmektedir. 5 dakika için düğmenin okunu 5 olarak alınmalıdır.
MKC-03 Motor Koruma Rölesinde Voltajlar Normal Olduğu Halde Kontak Çıkışı Alınamamasının Nedeni Ne Olabilir?
MKC-03 motor koruma rölesinde faz sırası koruması mevcuttur. Faz sırasının hatalı girilmiş olması durumunda kontaktan çıkış alınamayacaktır. Faz sırasının doğru girilmiş olduğu kontrol edilmelidir.
MT-60D Zaman Rölesi Yerine Muadil Hani Ürün Kullanılır?
MT-60D soketli bir zaman rölesidir ve üretimi uzun süre önce sonlanmıştır. Şu anda ENTES ürünleri içerisinde soketli zaman rölesi bulunmamaktadır. Yerine muadil olarak MCB-7 kullanılabilir.
PS-1202 Güç Kaynağında Çıkış Gerilimi Sabit midir Yoksa Ayarlanabilir midir?
PS-1202 ince tipteki tasarımı ve 85-265 VAC & 110-350 VDC geniş besleme aralığı ile endüstriyel uygulamalarında ve bina otomasyonlarında güvenle kullanılabilen 120 W (24 VDC, 5 A) anahtarlama modlu güç kaynağıdır. Bu modelde çıkış gerilim aralığı 20.7 – 27.6 VDC olarak ayarlanabilmektedir.
PT-01 Termistör Rölesi Nedir, Ne Amaçla Kullanılır?
PT-01 motor sargı sıcaklığına karşı kullanılan bir termistör rölesidir. Termistör Rölesi, PTC'li motorların korunması için geliştirilmiştir. Motorun bobin ısı derecesi Tc'yi aştığı zaman, ki bu PTC'nin sınır ısı derecesidir, çıkış rölesi derhal kapanır (OFF). Normal olarak 3 farklı kapatma ısı derecesi (110°C, 120°C,130°C) bulunmaktadır.
PTC Korumalı Motor Faz Koruma Rölelerinde (MKC) PTC Koruması Devre Dışı Bırakılmak İstenirse Ne Yapılması Gerekir?
PTC koruması olan motor koruma cihazlarında ptc korumasını iptal etmek istenirse, cihazın PTC uçları kısa devre yapılmalıdır.
SSRC-04 Kararsız Çalışması Hakkında
İki prob bağlantılarında karşılaşılan bir durumdur. Üç prob bağlantı kullanılması gerekmektedir. Röleyi iki probla kullanıyorsanız (U ve L) iki prob arasında sıvı teması varsa röle çıkış verir yoksa röle çıkış vermez. Üç probla kullanırsanız (U-L ve B) üç prob arasında sıvı teması varsa röle çıkış verir . Sıvı teması U ve L problarından kesilirse röle çıkış vermez.
SSRC Serisi Sıvı Seviye Röleleri 2 Prob ile Kullanılır mı?
SSRC-04 ve SSRC-04P model sıvı seviye röleleri 2 prob ile kullanılabilmektedir. Bağlantısı röle üzerinde bulunan klemenslerden "U , L" uçlarına bağlanması gerekmektedir.
SSRC Serisi Sıvı Seviye Röleleri için Doğru Kullanım Alanları Nerelerdir?
SSRC Serisi Sıvı Seviye Röleleri kullanımı için uygun iletken madde önemlidir. Örnek olarak; Tutkal ve su direncini bozacak olan maddeler probların erken bozulmasına ,probların dışının kullanılan maddeden dolayı katmanlaşıp iletkenliğini kaybetmesine sebep olacaktır. Bu yüzden yapılan uygulamalar da maddenin iletkenliğinin bozulmadığı yerlerde kullanmak doğru olacaktır. Aksi halde röle istenilen görevi gerçekleştiremeyebilir.
Teklif Al
KVKK Aydınlatma Metnikapsamında ürün ve hizmetlere yönelik bilgi verilmesi, etkinlik, tanıtım, pazarlama ve kampanya faaliyetlerinin duyurulması amacıyla ENTES Elektronik’in iletişim bilgilerime ticari ileti göndermesine izin veriyorum.
Teklif Al
Sizi Arayalım
KVKK Aydınlatma Metnikapsamında ürün ve hizmetlere yönelik bilgi verilmesi, etkinlik, tanıtım, pazarlama ve kampanya faaliyetlerinin duyurulması amacıyla ENTES Elektronik’in iletişim bilgilerime ticari ileti göndermesine izin veriyorum.